Theatergroep WAARK

Locatie

 • Huis van Cultuur en Bestuur
 • Gorecht-Oost 157, 9603AE Hoogezand

Wanneer

 • 11-10-2024, 20:15 uur
 • 12-10-2024, 20:15 uur

Prijs

  Korte beschrijving van het evenement

  Theatergroep WAARK bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een feestelijke jubileumtour! HAALFMAAL of de macht van domhaid is een muziektheatervoorstelling over Groningse legendes en volksverhalen met liederen van Bert Hadders, Harry Niehof en anderen. Beleef op 11 oktober de try-out en op 12 oktober de première in Het Kielzog te Hoogezand.

  Verdere informatie

  Theatergroep WAARK bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een feestelijke jubileumtour!

  HAALFMAAL of de macht van domhaid’ is een muziektheatervoorstelling over Groningse legendes en volksverhalen. Schrijver Jan Veldman laat zich inspireren door het legendarische stuk Mistero Buffo (Komisch Mysterie) van de Italiaanse schrijver en regisseur Dario Fo. Een voorstelling in het Gronings met toneelspelers, muzikanten en liederen van Bert Hadders, Harry Niehof en anderen.

  Onder regie van Ben Smit komen verhalen van spraakmakende figuren tot leven, verhalen die van belang zijn en verrassend actueel. Met livemuziek – speciaal gecomponeerd voor deze jubileumvoorstelling – is het feest compleet. WAARK laat zien en horen hoe met muziek, optimisme, humor en een nuchter soort veerkracht de Groninger mentaliteit overleeft.

  Over de voorstelling
  In ‘HAALFMAAL of de macht van domhaid’ ontmoet je de oer-Groninger Haalfmaal. Hij wordt op deze wereld gezet, maar krijgt geen naam. En wat moet je dan? Wie ben je zonder naam? Ben je iemand om serieus te nemen, of ben je een haalfmaal?

  Haalfmaal gaat op zoek, reist door de Groninger geschiedenis en komt terecht in de meest vreemde en spannende situaties. Tijdens zijn vrolijke zoektocht leert hij de gekste dingen. Bijvoorbeeld hoe het gas in de bodem terecht kwam en wat de duvel daarmee te maken had. Haalfmaal blijkt over bijzondere gaven te beschikken; hij kan mensen hulp bieden, zelfs een klein wonder verrichten, maar een naam levert dat niet op.

  Haalfmaal ontmoet spraakmakende figuren, zoals Haarm Braandwiend, Knelske en Lammert de Benzineman. Ieder vertelt hem een verhaal, maar een naam kunnen ze hem niet geven. Even denkt Haalfmaal zelfs dat de Dood een naam voor hem heeft. Maar een naam moet je toch uit liefde gegeven worden? ‘Mien noam wordt mie geven deur de laifde. Moar woar kin ik mien laifde kwiet?’

  Lukt het Haalfmaal zijn naam en zichzelf te vinden? En wat hebben de situaties en personen die hij tegenkomt ons te vertellen? Volg Haalfmaal in zijn tocht langs Groningse volksverhalen en vind de vrolijkheid van het bestaan. Een voorstelling om je (bijna) dood om te lachen.

  Gegevens

  Naam: Theatergroep WAARK

  Locatie: Gorecht-Oost 157, 9603AE Hoogezand

  Datum: 12-10-2024

  Wellicht ook leuk..

  Bespeling Hemonycarillon Henk Veldman

  Datum

  04-08-2024

  Tijd

  14:00 uur - 15:00 uur

  Locatie

  Hippolytuskerk , Middelstum

  Toegang: gratis

  Orgelconcert Jeljer Vlieg

  Datum

  27-07-2024

  Tijd

  16:00 uur

  Locatie

  Laurentiuskerk, Baflo

  Toegang: gratis

  Theatergroep WAARK

  Datum

  19-01-2025

  Tijd

  14:30 uur

  Locatie

  De Brinkhof, Norg

  Prijzen

  • €12,50 (online voorverkoop)
  • €15,00 (aan de deur)

  Theatergroep WAARK

  Datum

  13-12-2024

  Tijd

  20:00 uur

  Locatie

  Dorpscentrum De Akkerschans, Bad Nieuweschans

  Prijs

  • €15,00 (normaal)
  © Copyright - Erfgoednieuws
  Ontwikkeld door Convident