Polle de orgeljongen

Locatie

  • Akerk
  • Akerkhof 2, 9711JB Groningen

Wanneer

  • 20-10-2023, 10:30 - 11:45 uur

Toegang:

gratis

Korte beschrijving van het evenement

Vertelkunstenaar Frank Belt vertelt het avontuur van ‘Polle de orgeljongen’, naar het boek van Mensje van Keulen, met Eeuwe Zijlstra op het orgel. De voorstelling is onderdeel van het Schnitgerfestival en Oktober Kindermaand.

Verdere informatie

Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak. Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, is Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen. Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.
De kracht van de verbeelding, dát is de rode draad in deze voorstelling. Frank Belt neemt zijn jonge publiek mee naar een wereld waarin alles mogelijk is, en organist Eeuwe Zijlstra ondersteunt het verhaal muzikaal op het magnifieke Schnitgerorgel.


Programma voor basisscholen
De voorstelling ‘Polle de orgeljongen’ is het afsluitende onderdeel van een lesprogramma voor basisscholen over het Groninger orgel, waarin basisschoolleerlingen op een actieve, speelse manier meer leren over zowel het orgel als uniek Groningse erfgoed, als de werking van dit bijzondere instrument (lucht en geluid en techniek).

Het programma is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en is ook geschikt voor dove en slechthorende kinderen. Scholen die willen meedoen aan Kleintje Schnitger kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: michelle.corbier@museumaandea.nl.

De productie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Groningen Orgelstad, Museum aan de A, Groninger Kerken, Binnenstadskerken, Kentalis Guyotschool en Erfgoedpartners.

 

Het lesprogramma bij Kleintje Schnitger is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur.

 

Schnitgerfestival 2023
Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Gegevens

Naam: Polle de orgeljongen

Locatie: Akerkhof 2, 9711JB Groningen

Datum: 20-10-2023

Wellicht ook leuk..

Dag van de Noord-Nederlandse archeologie

Datum

15-06-2024

Tijd

10:00 uur - 16:30 uur

Locatie

Noordelijk Archeologisch Depot, Nuis

Toegang: gratis

Carillonconcert Jeroen Heijungs

Datum

09-06-2024

Tijd

16:00 uur - 17:00 uur

Locatie

Hippolytuskerk, Middelstum

Toegang: gratis

Carillonconcert Henk Veldman: vogels

Datum

02-06-2024

Tijd

14:00 uur - 15:00 uur

Locatie

Hippolytuskerk , Middelstum

Toegang: gratis

Bach-orgelconcert in de Martinikerk

Datum

31-05-2024

Tijd

20:00 uur

Locatie

Martinikerk, Groningen

Prijzen

  • €15,00 ((standaard))
© Copyright - Erfgoednieuws
Ontwikkeld door Convident