IMOCG Orgelconcert juryleden

Locatie

  • Martinikerk
  • Martinikerkhof 3, 9712JG Groningen

Wanneer

  • 31-07-2024, 20:00 uur

Prijzen

  • €17,50 (standaard)
  • €12,50 (Jongeren t/m 29 jaar)

Korte beschrijving van het evenement

Concertorganisten Monica Melcova, Bernard Foccroulle en Vincent Thévenaz geven in het kader van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) een concert op het Schnitger-orgel in de Martinikerk.

Tickets bestellen

Verdere informatie

 

Georganiseerd in samenwerking met Stichting Avondtmusyck.

Monica Melcova, Bernard Foccroulle en Vincent Thévenaz zijn drie van de vijf juryleden van het internationale orgelconcours IMOCG dat in de week van 28 juli t/m 3 augustus in Groningen plaatsvindt. De drie gerenommeerde concertorganisten geven vandaag samen een concert in de Martinikerk.
De twee andere juryleden treden later deze week op met een concert in de Akerk, zie daarvoor deze link.

In de IMOCG strijden 12 jonge talentvolle organisten in drie competitierondes om de winst. Zij spelen op drie monumentale Groninger orgels. Het publiek is welkom bij alle evenementen in deze week. Naast competitierondes zijn er ook masterclasses, een excursie en meerdere concerten door internationale concertorganisten. De finale van het concours is op zaterdag 3 augustus.

ENTREE
Standaard €17,50
Jongeren €12,50

Programma:
Het programma draait volledig om Johann Sebastian Bach (1685-1750). De drie organisten spelen van hem de volgende werken:

Monica Melcova
-Fantasia et fuga in a BWV 904
-Aria in F (naar François Couperin) BWV 587
-Nun danket alle Gott BWV 657 Leipziger Choräle

Bernard Fouccroulle
Partite diverse sopra ‹Sey gegrüsset, Jesu gütig› BWV 768

Vincent Thévenaz
-Pièce d’orgue BWV 572
-Herr Jesu Christ, dich zu uns wend BWV 709
-Herr Jesu Christ, dich zu uns wend BWV 655 Leipziger Choräle
-Praeludium et fuga in G BWV 541

 

Musici: 

Monica Melcova (Slowakije)
Monica Melcova studeerde aan de conservatoria van Košice en Wenen. In 1999 studeerde ze af met de hoogste onderscheiding en de ereprijs van het Oostenrijkse Ministerie van Cultuur en Onderwijs. Daarna volgde ze opleidingen in Parijs bij Olivier Latry en Michel Bouvard, en een studie improvisatie bij Loic Mallié. In 2002 werd ze organist ‘in residence’ in de Sapporo Concert Hall in Kitara, Japan. Van 2020 tot 2022 was ze gastprofessor aan de Koninklijke Deense Academie voor Muziek in Kopenhagen. Ze is regelmatig jurylid bij gerenommeerde orgelconcoursen en geeft les in improvisatie.

Bernard Foccroulle (België)
Voorzitter Bernard Foccroulle studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Luik bij Hubert Schoonbroodt en vervolgde zijn studie bij o.a. Xavier Darasse en Gustav Leonhardt. Hij vestigde zijn naam als barokspecialist, als componist en als uitvoerder van hedendaagse muziek. Hij nam meer dan vijftig cd’s op en maakte naam met tientallen wereldpremières van werken van onder meer Philippe Boesmans, Brian Ferneyhough, en Pascal Dusapin. Hij was directeur van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel, voorzitter van de ‘Association Opera Europa’ en docent orgel aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 2023 ging zijn eerste opera Cassandra, over de klimaatproblematiek, in première.

Vincent Thévenaz (Zwitserland)
Vincent Thévenaz is professor orgel en improvisatie aan de Haute Ecole de Musique in Genève en titulair organist en beiaardier van de Saint-Pierre-kathedraal in Genève. Zijn concerten hebben hem naar veel Europese landen geleid, en daarnaast naar Argentinië, Uruguay, Canada en India. Hij streeft ernaar de vele facetten van het orgel te belichten, als solist of samen met andere instrumenten als viool, fluit en saxofoon, en ook minder gangbare als alpenhoorn, slagwerk. In 2005 richtte hij het Orchestre Buissonnier op, een ensemble van jonge musici.

 

 

Gegevens

Naam: IMOCG Orgelconcert juryleden

Locatie: Martinikerkhof 3, 9712JG Groningen

Datum: 31-07-2024

Social media

www.imocg.nl

Wellicht ook leuk..

Carillonconcert Henk Veldman

Datum

07-07-2024

Tijd

14:00 uur - 15:00 uur

Locatie

Hippolytuskerk , Middelstum

Toegang: gratis

Dag van de Noord-Nederlandse archeologie

Datum

15-06-2024

Tijd

10:00 uur - 16:30 uur

Locatie

Noordelijk Archeologisch Depot, Nuis

Toegang: gratis

IMOCG 1e ronde middag Loppersum

Datum

29-07-2024

Tijd

15:00 uur - 18:00 uur

Locatie

Petrus & Pauluskerk, Loppersum

Prijs

  • €2,00 (standaard)

IMOCG 1e ronde middag Martinikerk

Datum

30-07-2024

Tijd

15:00 uur - 18:00 uur

Locatie

Martinikerk, Groningen

Prijs

  • €2,00 (standaard)
© Copyright - Erfgoednieuws
Ontwikkeld door Convident