Organist Vincent Hensen begeleidt ‘stomme’ film

Locatie

  • Oosterkerk
  • S.S. Rosensteinlaan 22-23, 9713 JP Groningen

Wanneer

  • 13-04-2024, 20:15 uur

Prijs

  • €12,50 (standaard)

Korte beschrijving van het evenement

Vincent Hensen-Oosterdijk, organist uit Appingedam, begeleidt op 13 april op het grote orgel in de Oosterkerk in Groningen de ‘stomme’ film The Phantom of the Opera.

Vincent Hensen-Oosterdijk, organist uit Appingedam, begeleidt op 13 april op het grote orgel in de Oosterkerk in Groningen de 'stomme' film The Phantom of the Opera.

Verdere informatie

Vincent Hensen-Oosterdijk, organist uit Appingedam, begeleidt op 13 april op het grote orgel in de Oosterkerk in Groningen de ‘stomme’ film The Phantom of the Opera. De film is gebaseerd op de gelijknamige feuilleton van Gaston Leroux, gepubliceerd in 1909 en 1910. De film werd onder regie van Rupert Julian in 1925 uitgebracht met in de hoofdrol Lon Chaney. Voor die tijd was het een spannende film, maar ook nu nog geeft het de kijker een opwindende ervaring.

De film begint aan de start van het nieuwe operaseizoen in het Parijse Operahuis. Een mysterieuze man die bekendstaat als het spook van de opera eist dat Christine Daaé, de understudy, de hoofdrol zal krijgen in de nieuwe voorstelling. Het management besluit zich terug te trekken vanwege de dreigementen van het spook. De nieuwe managers geloven de verhalen over het spook niet. Het spook bedreigt onder andere hoofdrolspeelster Madame Carlotta zodat ze haar plaats zal afstaan aan Christine.
Het spook helpt Christine alleen maar omdat hij verliefd op haar is en eist dat zij zijn liefde beantwoord. Christine ontdekt in haar kleedkamer een geheime gang die toegang geeft tot de ondergrondse gewelven onder het gebouw. Daar houdt het spook zich schuil. Het spook stelt zich eindelijk aan Christine voor. Hij heet Erik en heeft een gruwelijk misvormd gezicht. Dat is de reden dat hij zich verborgen houdt. Nu Christine dit weet, wil het spook haar niet meer laten gaan. Christine weet het spook over te halen haar nog eenmaal de bovenwereld te laten bezoeken. Ze vlucht naar een gemaskerd bal, waar ze haar vriend Raoul alles vertelt. In jaloezie neemt het spook Raoul en diens broer gevangen wanneer deze op zoek gaan naar het spook. Daarna probeert hij met Christine te vluchten, maar wordt overmeesterd door een boze menigte in de Seine gegooid.

Er is een voorprogramma met bekende en minder bekende filmmelodieën om 20:15 uur. Na de pauze, en wanneer het donker genoeg is, vangt de film, die 1,5 uur duurt, aan.

 

 

 

Wellicht ook leuk..

Concert Jan Henk de Groot

Datum

26-05-2024

Tijd

14:30 uur

Locatie

Theater Kunst en Vliegwerk, Blijham

Prijzen

  • €15,00 ((standaard))

Kerkenpad Oost-Groningen

Datum

01-06-2024

Tijd

10:00 uur - 16:00 uur

Locatie

diverse kerken, Oost-Groningen

Toegang: gratis

Groninger Molenweekend 2024

Datum

09-06-2024

Tijd

10:00 uur - 16:00 uur

Locatie

-

Toegang: gratis

Groninger Molenweekend 2024

Datum

08-06-2024

Tijd

10:00 uur - 16:00 uur

Locatie

-

Toegang: gratis

© Copyright - Erfgoednieuws
Ontwikkeld door Convident