Marlene Bakker / Kerkje Woltersum

Locatie

  • Kerk Woltersum
  • Kerkpad 4, 9795PC Woltersum

Wanneer

  • 14-04-2024, 14:30 uur

Prijzen

  • €15,00 (standaard)

Korte beschrijving van het evenement

Op zondagmiddag 14 april zal Marlene Bakker in het kerkje van Woltersum haar nieuwe werk ten gehore brengen en tussendoor vertellen over welke avonturen zij is aangegaan.
Reserveren kan via: RESERVERENKERKWOLTERSUM@GMAIL.COM

Tickets bestellen
Fotograaf: Jorah Sarah

Verdere informatie

Op zondagmiddag 14 april zal Marlene in het kerkje van Woltersum haar nieuwe werk ten gehore brengen en tussendoor vertellen over welke avonturen zij is aangegaan. Samen met gitarist Bernard Gepken (Daniël Lohues, Maaike Ouboter, Rob Dekay) en toetsenist Ferry Lagendijk (Daniël Lohues, Duncan Laurence) zal ze de mooiste liedjes van haar beide albums spelen. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiefolkpop.

Reserveren kan via: RESERVERENKERKWOLTERSUM@GMAIL.COM

Over Marlene:

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Met haar prachtige stem en landelijk veelgeprezen debuutalbum RAIF heeft ze inmiddels een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene weten te veroveren. Ook zij die de taal niet machtig zijn, worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek.   Nadat Marlene haar Groningstalige debuutalbum RAIF uitbracht ging haar carrière als een speer. “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van het jaar”, zei Frits Spits op NPO Radio 1 in zijn programma De Taalstaat. Naast lovende vier -en vijfsterren albumrecensies ontving ze de streektaalprijs voor RAIF. Ze was vaste support act tijdens de ‘Elektrisch’ clubtour van Daniël Lohues, speelde op festivals als Grasnapolsky, Oerol, Festival der Aa en Noorderslag en ging op landelijke theatertournee met haar voorstelling RAIF.   Op vrijdag 8 september is het langverwachte nieuwe album ‘Oaventuren’ van Marlene Bakker uitgekomen. Waar er nogal eens angstig wordt uitgekeken naar de ‘moeilijke tweede’, weet Marlene elke twijfel letterlijk en figuurlijk van tafel te vegen want haar album Oaventuren wordt ook deze keer overladen met geweldige recensies. Zo schreef Eric Scipio van Domburg; “Was Raif vijf jaar geleden nog een grote verrassing met Oaventuren bewijst Bakker dat ze beslist niet onder hoeft te doen voor een Nederlandstalig en Engels gezongen album, uitgebracht door een grote platenmaatschappij.” (4½ sterren, – Heaven Magazine)   “Marlene Bakker is een innemende podiumpersoonlijkheid die met haar mooie net-niet-breekbare stemgeluid het hele optreden moeiteloos draagt. De liedjes van Marlene Bakker kenmerken zich door een zekere kwetsbaarheid, en die wordt het hele optreden geen geweld aangedaan. Hier geen hinderlijk geklets tijdens de muziek maar gewaardeerde aandacht en een ovationeel applaus.” (Harmen Boerwinkel, Meppeler Courant)

Gegevens

Naam: Marlene Bakker / Kerkje Woltersum

Locatie: Kerkpad 4, 9795PC Woltersum

Datum: 14-04-2024

Wellicht ook leuk..

Bespeling Hemonycarillon Henk Veldman

Datum

04-08-2024

Tijd

14:00 uur - 15:00 uur

Locatie

Hippolytuskerk , Middelstum

Toegang: gratis

Orgelconcert Jeljer Vlieg

Datum

27-07-2024

Tijd

16:00 uur

Locatie

Laurentiuskerk, Baflo

Toegang: gratis

Theatergroep WAARK

Datum

19-01-2025

Tijd

14:30 uur

Locatie

De Brinkhof, Norg

Prijzen

  • €12,50 (online voorverkoop)
  • €15,00 (aan de deur)

Theatergroep WAARK

Datum

13-12-2024

Tijd

20:00 uur

Locatie

Dorpscentrum De Akkerschans, Bad Nieuweschans

Prijs

  • €15,00 (normaal)
© Copyright - Erfgoednieuws
Ontwikkeld door Convident