Komt Goud met HISTER show

Locatie

  • Aa-Theater
  • Akerkstraat 11, 9712BD Groningen

Wanneer

  • 30-03-2024, 19:30 uur

Prijzen

  • €10,00 (standaard)
  • €15,00 (Passe-partout HISTER show + Broescursus Grunnegs)

Korte beschrijving van het evenement

Als Meertmoand Streektoalmoand afsluiter presenteert HISTER met Centrum Groninger Taal & Cultuur op zaterdag 30 maart de Komt Goud met HISTER show – Spezioale editie, in het Der Aa-Theater. Thema is de Grunneger toal en Bert Hadders en HISTER treden op.

Tickets bestellen
HISTER, foto door Reyer Boxem; Bert Hadders, foto door Robert van der Molen; De dichters van Het Grensland, foto door Amélie Dufour

Verdere informatie

Op zaterdagavond 30 maart organiseert HISTER in samenwerking met Centrum Groninger Taal & Cultuur de Komt Goud met HISTER show – Spezioale editie, in het Der Aa-Theater in Groningen. Als afsluiter van de Meertmoand Streektoalmoand heeft de show deze keer als thema de Grunneger toal. Veelzijdig zanger en muzikant Bert Hadders komt optreden. HISTER treedt op met nummers van de band Benjamin B en ze spelen eigen liedjes. De Komt Goud met HISTER show wordt een Grunneger oavend met (streektaal)muziek, een flitskwis en biezundere gasten aan toavel.

In februari dit jaar presenteerden Merel Weijer en Michel Weber van de Grunneger Indierockband HISTER de eerste editie Komt Goud met HISTER show. Een avond met muzikale tafelgasten en muziekoptredens van HISTER zelf en bekend en onbekend muziektalent uit Groningen. In de Meertmoand Streektoalmoand is er een speciaal programma bedacht rondom de streektaal en het Gronings. Aan tafel praat Merel met verschillende gasten en taalexperts over het Gronings, en over nieuwe streektaalprojecten. Drie dichters van Het Grensland, literair grensoverschrijdend project van Grasnapolsky i.s.m. Centrum Groninger Taal & Cultuur en NOORDWOORD, komen langs. En taalwetenschapper Hedwig Sekeres, streektaalconsulent en scenarioschrijfster Fieke Gosselaar en acteur Arend Lommert vertellen over de MOOC, de nieuwe online cursus Gronings die grotendeels bestaat uit een romcom.

Wellicht ook leuk..

Concert Jan Henk de Groot

Datum

26-05-2024

Tijd

14:30 uur

Locatie

Theater Kunst en Vliegwerk, Blijham

Prijzen

  • €15,00 ((standaard))

Kerkenpad Oost-Groningen

Datum

01-06-2024

Tijd

10:00 uur - 16:00 uur

Locatie

diverse kerken, Oost-Groningen

Toegang: gratis

Groninger Molenweekend 2024

Datum

09-06-2024

Tijd

10:00 uur - 16:00 uur

Locatie

-

Toegang: gratis

Groninger Molenweekend 2024

Datum

08-06-2024

Tijd

10:00 uur - 16:00 uur

Locatie

-

Toegang: gratis

© Copyright - Erfgoednieuws
Ontwikkeld door Convident