Kerst met het Luthers Bach Ensemble (gaat toch door!)

Locatie

  • Der Aa-kerk
  • Groningen

Wanneer

  • 18-12-2021, 15:00 uur

Prijzen

  • €15,00 (tot en met 18 jaar)
  • €25,00

Korte beschrijving van het evenement

Het Luthers Bach Ensemble voert het Magnificat & de vijfde cantate uit het Weihnachts-Oratorium van Johann Sebastian Bach uit.

Verdere informatie

Helaas kunnen de Magnificatconcerten – Zo vader zo zoon door het projectkoor van de Lutherse Bach Academie in verband met de aangescherpte Covid-19 maatregelen niet doorgaan. De anderhalve meter voorwaarde maakt uitvoeren met veel zangers onmogelijk.
Goed nieuws is dat het Luthers Bach Ensemble nu het Magnificat & de vijfde cantate uit het Weihnachts-Oratorium van Johann Sebastian Bach zal uitvoeren.

Magnificat staat voor de lofzang van Maria uit het evangelie volgens Lucas. In Bachs tijd werd deze tekst in het Lutherse Leipzig op normale zaterdag- en zondagsvespers in het Duits gezongen, maar op hoogtijdagen in het Latijn. Bach schreef zijn eerste versie van het Magnificat voor koor en orkest in 1723 tijdens zijn eerste jaar als cantor (koorleider) van de Thomaskirche in Leipzig. Het was zijn eerste grote koorwerk in Leipzig en veel ambitieuzer dan de wekelijkse cantates.

De vijfde cantate van het Weihnachts-Oratorium is bestemd voor de zondag tussen Nieuwjaar en Driekoningen/Epifanie, een gewone zondag, geen feestdag en daarom de bescheidenste van alle zes WO-cantates. Echter zeker niet de minst mooie! Bach baseert deze cantate op de eerste helft van het Driekoningen-evangelie, de reis der Wijzen. De ster die de wijzen volgden is het thema van de cantate: het contrast licht / duisternis maar ook Wijzen / Herodes.

Data & locaties
za 18 december 15:00 Der Aa-kerk Groningen
zo 19 december 15:00 Nicolaikerk Appingedam

Uitvoerenden
Luthers Bach Ensemble (ripiënisten, solisten & barok-orkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda
Channa Malkin (sopraan) | Lucia Caihuela (sopraan) | Robert Kuizenga (altus) | Benedict Hymas (tenor) | Marc Pantus (bas)

Door de aangescherpte maatregelen zullen er per locaties een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden. Groningen is daardoor al uitverkocht. Voor Appingedam zijn nog wel kaarten verkrijgbaar via de website www.luthersbachensemble.nl

 

 

 

 

Wellicht ook leuk..

Carillonconcert Henk Veldman

Datum

07-07-2024

Tijd

14:00 uur - 15:00 uur

Locatie

Hippolytuskerk , Middelstum

Toegang: gratis

Dag van de Noord-Nederlandse archeologie

Datum

15-06-2024

Tijd

10:00 uur - 16:30 uur

Locatie

Noordelijk Archeologisch Depot, Nuis

Toegang: gratis

IMOCG 1e ronde middag Loppersum

Datum

29-07-2024

Tijd

15:00 uur - 18:00 uur

Locatie

Petrus & Pauluskerk, Loppersum

Prijs

  • €2,00 (standaard)

IMOCG 1e ronde middag Martinikerk

Datum

30-07-2024

Tijd

15:00 uur - 18:00 uur

Locatie

Martinikerk, Groningen

Prijs

  • €2,00 (standaard)
© Copyright - Erfgoednieuws
Ontwikkeld door Convident