‘Jan Bosch orgelconcert’ Wildervank

Locatie

  • Grote kerk
  • Raadhuisstraat 8, 9648 JV Wildervank

Wanneer

  • 10-09-2022, 20:00 uur

Prijzen

  • €10,00 (standaard)

Korte beschrijving van het evenement

Zaterdag 10 september a.s. is het weer Open Monumentendag en landelijke Orgeldag. Dit jaar is de kerk overdag niet open. ’s Avonds organiseert de Monument en Concertcommissie wel het traditionele, jaarlijkse ‘Jan Bosch orgelconcert’. Pieter Pilon, hoofdorganist van de Protestantse Kerk in Farmsum zal een programma verzorgen met toegankelijke orgelwerken. Het is altijd een feest om Pieter te horen op het Walcker-orgel.

Verdere informatie

Jan Bosch was een van de vooraanstaande landbouwers in de Veenkoloniën. Hij had een groot landbouwbedrijf met 2 kleine boerderijen, waarvan een in Wildervank en een in Wildervanksterdallen en een grote boerderij in Wildervank met losstaande graanschuren aan de Raadhuiskade. Hij was de bespeler van het Walcker-orgel gedurende 48 jaar. Samen met zijn vader Kier en halfbroer Hinderk heeft deze familie Bosch ervoor gezorgd dat dit, toen supermoderne, orgel in de kerk geplaatst werd. Hiermee hebben we een uniek laat-Duitsromantisch orgel in onze Groninger orgeltuin.

Pieter Pilon kreeg orgellessen van Piet Wiersma en studeerde vervolgens orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Wim van Beek en piano bij Jan Marisse Huizing. Kerkmuziek studeerde hij aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag bij resp. Christiaan Winter en Jos van der Kooy. Hij verdiepte zich in liedbegeleiding (piano) bij Tan Crone.In 1988 behaalde hij voor orgel cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus. Na het eindexamen piano volgden er lessen(onder meer improvisatie) bij Albert de Klerk. Hij werd prijswinnaar van het Nationale Orgelimprovisatieconcours(1992) in Bolsward .
Regelmatig geeft hij concerten als solist of in samenwerking met koren, instrumentale en vocale solisten. Als docent piano en orgel is Pieter Pilon verbonden aan het Centrum voor de Kunsten Zuid-Groningen en als repetitor en pianodocent aan de Stedelijke Muziekschool. Bij de Protestantse Gemeente in Winsum-Obergum verzorgt hij als cantor-organist de begeleiding van de gemeentezang. Tevens is hij hoofdorganist van de Protestantse kerk in Farmsum (Delfzijl) en de vaste bespeler van het befaamde Lohmanorgel aldaar.

De Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank.

Gegevens

Naam: ‘Jan Bosch orgelconcert’ Wildervank

Locatie: Raadhuisstraat 8, 9648 JV Wildervank

Datum: 10-09-2022

Social media

Wellicht ook leuk..

Kerkenpad Oost-Groningen

Datum

03-06-2023

Tijd

10:00 uur - 16:00 uur

Locatie

-

Toegang: gratis

Orgelconcert

Datum

22-07-2023

Tijd

20:00 uur

Locatie

Petruskerk, Leens

Prijzen

  • €12,50 ((standaard))
  • €10,00 (Donateurrs, CJP en jongeren 12-16 jr.)

Ingebruikname Freytag-orgel Warffum

Datum

07-07-2023

Tijd

10:00 uur

Locatie

Sebastiaankerk Warffum, Warffum

Toegang: gratis

Orgelbespeling Henk Koster

Datum

15-07-2023

Tijd

14:00 uur - 15:00 uur

Locatie

Sebastiaankerk Warffum, Warffum

Toegang: gratis

© Copyright - Erfgoednieuws
Ontwikkeld door Convident